Mår kroppen bra så mår knoppen bra!

 

Vi har sedan ett par år tillbaka ett samarbete med Active, ett friskvårdsföretag några stenkast från vårt kontor. En gång i veckan kör vi ett ledarlett träningspass i deras lokaler på Stallbacka.

Mathias Brunberg, som är en av delägarna samt naprapat, kan inte nog poängtera att sömn, motion och rätt kost är basen för att vi människor skall må bra. Det är väldigt enkelt att dra paralleller mellan psykisk ohälsa och för lite motion. – “Det handlar inte bara om att träffas och genomföra ett antal träningsövningar ihop utan att vi får en helhetsbild av hur vi människor fungerar och ha roligt tillsammans”.

Mathias har ett flertal kunder som han och hans kollegor på Active erbjuder olika paket för friskvård. Det är så imponerande att se vad som sker när ett stort antal människor förändrar sitt beteende. -”Ett exempel är ett företag här på området som sedan starten av deras samarbete med oss fått ner sin sjukfrånvaro med 3 procent.”

Idag så är antalet sjukskrivningar som grundar sig i psykisk ohälsa väldigt högt jämfört med tidigare och det går att se en parallell med att våra arbeten blir mer och mer stillasittande. Vi människor är gjorda för att röra på oss. Så enkelt är det. Även om vi erbjuder schemalagda träningspass så vill vi inspirera och motivera kunderna och deras personal till träna så mycket som möjligt säger Mattias. Som företag har man inte bara de positiva fysiska effekterna att applådera, utan även att kollegorna får mer tid utanför projekten och uppdragen. Det gynnar gruppdynamiken på ett unikt men enkelt sätt, man stärker företagen inifrån. ”Vi tycker att det har varit väldigt kul att se utvecklingen hos Miweco sedan första mötet till idag, ett fantastiskt gött team.”

Det är inte bara Mathias som är nöjd utan även Miwecos VD Lars Söder. ”Vi ser en positiv förändring hos personalen där vi både träffas under trevliga former och kan träna ihop och främja vårt hälsoarbete.” Vi har ju dessutom en tid att slå i nästa års Marathonstafett säger Lars.

 

2018-10-05T15:50:17+00:00 september 15, 2018|